úterý 20. dubna 2010

Ultra-long never more!

Ne, to není proklínání, dlouhá byla letos pěkná. Jen byla na nějakou dobu poslední :-(... Předsednictvo našeho svazu se rozhodlo tento mistrovský závod vyřadit ze seznamu, protože:
a) ho nikdo nechtěl pořádat (náklady převyšovaly zisk z malého počtu startujících)
b) poslední ročníky trpěly slabou účastí (kdo mohl běžet, tomu se nechtělo, a kdo by chtěl běžet, neměl na to právo = ranking)
c) ostatních mistrovských závodů je i tak hodně (zajímavé je, že noční se jako MČR zatím udržel)
Poslední pořadatelskou šanci dostal oddíl USK Praha, který závod situoval do rozsáhlého lesního porostu u Mníšku pod Brdy. Poutní areál Skalka tyčící se nad dědinou posloužil jako pěkná cílová aréna. Startovalo se hromadně na dva dělené a délkou výrazně odlišně okruhy, takže se nepočetné startovní pole ve všech kategoriích většinou roztrhalo. Staviteli Tomíkovi Zakouřilovi se tratě v brdských kopcích, skalkách a šutrových polích celkem povedly a nabízely několik zajímavých voleb postupů. A jelikož jarní sluníčko svítilo i přes popílkový mrak z islandské sopky o 106, proběhnutí v lese bylo moc příjemné :-).
Osinkovi se na vytrvalecké trati dařilo. Přestože mu Sosák oplatil porážku z loňska, vybojoval po dvou a půl hodinách stříbrnou medaili. Zdenča se taky šla podívat do lesa, ale aby stihla doběh nejlepších, musela už tak krátkou trať ještě zkrátit. Nicméně načasování bylo přesné a s Osinkem se míjeli před sběrkou :-).
Fotečky jsou tradičně zde, výsledky zase na stránkách MČR.

0 Vzkazy: