úterý 9. listopadu 2010

Opět jsme šli TMOU...

Tuctový (XII) ročník oblíbené šifrovačky TMOU jsme si nenechali ujít. Tým Staří kozáci nastoupil na start v pátek odpoledne v plné síle. Úvodní šifry situované v centru Brna a následně v Komíně a Bystrci byly zábavné a až na drobnosti nám nedělaly výrazné problémy. Navíc počasí přálo více než skvěle - nepršelo a teplota zůstávala vysoko nad bodem mrazu.
Před půlnocí se strategicky odpojila Zdenča, využila nočního rozjezdu MHD a spokojeně si na šest hodin luxusně schrupla doma v postýlce (jsou situace, kdy není čas na hrdinství). Tým zatím delší dobu bojoval s bludištěm u ZOO a především s hravými kostičkami. Navíc byl odvezen autobusem k lesu mezi Moravské Knínice a Jinačovice. Tam se ráno opět připojila Zdenča, která se do Jinačovic nablížila vozem. I přes relativně mírné počasí byli noční nespavci notně prokřehlí a kostičky už jim lezly krkem. Nicméně vycházející sluníčko zapůsobilo a poté, co si s kostičkami vydatně pohrála i Zdenča, z nich konečně vypadlo něco srozumitelného.
Pokračovali jsme tedy dále na Trnůvku a k Prýglu. Daleko jsme se ale nedostali. U přístaviště Cyklistická nás zastavily nezbedné samohlásky :-(. Chvíli jsme zvažovali, zda-li se nepůjdeme k hradu Veveří alespoň podívat, nakonec jsme ale zaveleli na ústup zpět do Rozdrojovic. A po poledni jsme byli doma.
Hra se nám líbila, i když Osinek byl (opět) nespokojený a prohlašoval, že příště nejde. Je fakt, že některé šifry byly až moc překombinované. Ale došli jsme na 9. z 15, což je sice o jednu méně než loni, ale z 250 týmů jsme skončili asi v polovině.
Na pár temných fotek se můžete podívat sem.

A ještě dvě momentky:
- v trolejbuse (na Osina s čelovkou): "To jste ti... speleologové?" "Nee." "Tak extrémisti?!" "No to už vůbec. Hrajeme takovou hru." "Aha, tak to jo."
- točna v Komíně: "A kam jako máte jít?" "To nevíme, to musíme vyluštit." "Hmm, tam dole u kostela je hospoda." "Děkujeme :-)."

0 Vzkazy: