čtvrtek 30. prosince 2010

Povánoční aktivity v přírodě

Abychom trochu zmírnili dopad vánočního výkrmného režimu, vyrazili jsme tradičně na Vysočinu věnovat se sportovním činnostem :-).
Pobyt jsme zahájili v útulné chatě u Kozáků na Seči. Sněhu bylo dost, takže ani běžky nezůstaly ležet ladem - dokumentace zde.
Poté jsme se přesunuli do taktéž útulné chaty u Štěpánků, tentokráte na Blatinách, kde jsme strávili zbytek roku i spolu se Schwabovými (kupodivu nepršelo a ani moc nesněžilo, zato mrzlo statečně). V chatě bylo spousta veselí a dětí, zvláště když dorazili hojné návštěvy :-). Sněhu sice nebylo moc, ale na lyžařské aktivity to stačilo - včetně výletu na Devět skal, nočních výjezdů a silvestrovské jízdy z Kadova.
Hitem pobytu byla tradiční (před)silvestrovská bojovka, letos z dílny lyžařů, Juniho a spol. Zúčastnili jsme se v osvědčené sestavě se Zdenálem, ke konci se připojila i Janča G. Po několika pěších ročnících jsme se letos odvážně vypravili na lyžích. Předpověď sice hlásila krutý mráz, který ráno odradil nemálo tesláků, nicméně celodenní azuro milosrdně zvedlo rtuť teploměru k luxusním teplotám jen lehce pod bodem mrazu. A jelikož jsme se tentokráte dostali k pokladu se západem slunce, nestihli jsme vykosnout ani pak. Někteří to navíc podpořili vyprázdněním sedmičky slivovice z pokladu :-).
Trať vedla bojovkou zatím netknutými pasážemi Vysočiny směrem na Jimramov. Jelikož autoři nepočítali s lyžařskou variantou, nebyla stanoviště příliš daleko od sebe a vymetala netradiční a zajímavá místa. Šifry byly pěkné a ne moc záludné, což jsme v mrazu uvítali. Jen na hospodu jsme cestou nenarazili, takže jsme si ani nestihli odpočinout. A když jsme se rozhodli nadlábnout se řízkem, šlo se do finále a urputného finiše o poklad s Plechem a Hajouskem. Naštěstí měl Zdenál delší krok a dávku štěstí :-). Azurové fotečky od nás i Zdenála tady.

0 Vzkazy: