pondělí 20. června 2011

Samčanka

Abychom si ještě do prázdnin užili orienťácké sezóny a zároveň spojili příjemné s užitečným, vypravili jsme se opět na sever Moravy. Návštěvu Petřkovic jsme zkombinovali s dvojzávodem v Beskydech u Starých Hamrů.
Na Samčance Zdenča běžela jeden ze svých prvních závodů, když jí bylo asi šest let. Je zajímavé, že sobotní mapa se od té předchozí příliš nelišila :-). Pro závod na klasické trati to ale příliš nevadilo (i když ty chybějící srázy by v mapě bodly). V neděli se běžela krátká trať v jižní části přemapované panem Sikorou, takže se už kontroly (až na vyjímky) nacházely snáze.
Výsledkově jsme byli úspěšní. Babička Pavla po oba dny zvítězila a Osinek bral stříbra. Zajímavé je, že na poloviční trati dostal od Binga kládu dvojnásobnou. Zdenča v sobotu zvolila raději trať příchozích a došla si pro třetí místo, v neděli už si troufla na baby a skončila kupodivu šestá (asi zkušenosti :-)). Zuza mapovala nezmapované srázy a nebyla poslední. Havíř oba dny došel, přičemž v sobotu vydržel v lese přes dvě hodiny.
Závody to byly fajné, horská panoramata taktéž (zvláště výhled ze sobotního startu) a i to počasí nakonec přálo. Něco málo z dokumentace zde, včetně Petřkovických momentek.

0 Vzkazy: