středa 27. ledna 2016

Vánoční ohlédnutí

Vánoční čas nám nastal už začátkem prosince tradičním rodinným setkáním v Kuřimi. Mikulášské oslavy se z devíti Kozákovic vnoučat nezúčastnil jen Šimonek s angínou, takže bylo pěkně veselo. Pár vybraných fotek je zde.

Vánoční atmosféru jsme pak chodili nasávat na jednotlivá brněnská náměstí. Zejména děti uvítaly vláček na Svoboďáku, nealkoholický punč na Slovaňáku a cirkusové atrakce na Moraváku. Jen sněhu jsme se do Vánoc nedočkali :-(. Foto z předvánočních aktivit tady.

(pojedem spolu do Betléma...)

Pak se jelo do Laa. V Brně byla mlha, že by se dala krájet, ale s přejezdem hranic vysvitlo sluníčko a v termálkách bylo příjemně teploučko. Děti si teplou vodu náramně užily. Vojta tobogán, Zuza vír. Jen Miška se na ponoření netvářila úplně spokojeně.
A po Laa nastal dlouho očekávaný Štědrý den. V mlhavém dopoledni jsme se tradičně sešli s brněnskými orienťáky na Skalce. Děti raději zůstaly u babičky, ale po O se horlivě vrhly do zdobení stromečku. Výsledek byl krásný, a tak nás Ježíšek opět neminul... Foto.
(panečku, to je ale nadílka)

Další vánoční putování směřovalo nejprve do Buchlovic a následně na Seč, kde jsme zůstali až do nového roku. Starý rok skončil mrazivě a azurově, zatímco s novým přišla opět mlha. V chatě bylo ale naštěstí teploučko. U dětí měla úspěch silvestrovská šipkovaná za pokladem, takže v novém roce si ji s chutí zopakovaly. Také novoroční návštěva Chotěboře - zimáku a haciendy u Hubánků - se líbila. Foto.
 (azurové pobřeží)
 (poklad nalezen!)
 (sem nebo tam?)
 (přeji vám rok 2016 plný hojnosti :-))


0 Vzkazy: