pátek 8. července 2016

Prázdniny...

...jsou v plném proudu. Začali jsme je tradičně sportovně na závodech Cena střední Moravy. Ale vzhledem k absenci o-kempu jsme se nakonec rozhodli pro zkrácenou dvouetapovou variantu bez stanování. V obou etapách jsme oba skončili druzí. Předčily nás ale děti, které absolvovaly v o-školce více závodů a navíc i jednu etapu v lese, aby Vojta rozběhal nové kopačky. Foto.

(najdi Zuzu mezi borůvkami :-))

Sváteční dny volna jsme raději využili k výletům. Nejprve jsme zamířili do Boskovic. Westernové městečko, kde peníze mizí z kapes proklatě rychle, se dětem moc líbilo. Jen ta kozička, co jsme si ji vypůjčili, poznala, že byla vrácena dříve než za půl hodiny, a následně srdceryvně mečela stojíc na skalce uprostřed výběhu :-). Hrdinkou dne se ale stala Zuzanka, která sama vystála frontu na házení kloboukem, přičemž za (výrazné) pomoci moderátora jeden získala. Z rozhovoru moderátora s vítězkou:
M: "Jsi holčička nebo chlapeček,"
Zu: "Holčička."
M: "A jak se jmenuješ?"
Zu: "Zuzanka."
M: "A odkud jsi přijela?"
Zu: "Z domu..." :-)
Pak jsme ještě zamířili na hrad, kam chtěl hlavně Vojtíšek. Proto si také vzal tematický kostým. Zuzanka chtěla raději na zámek. Ten je naštěstí v Boskovicích hned po hradem, takže jsme hravě sfoukli dvě mouchy jednou ranou. A navíc jsme mohli pozdravit Štěpánku při vloženém sprintu CSM. Foto.





(pohraniční a hradní stráž) 


Vzhledem k teplému počasí jsme si dále naplánovali oblíbenou kombinaci jeskyně+koupání. Z časových důvodů jsme si (opět) vybrali kratší Kateřinskou jeskyni. Čarodějnice s perníkovou chaloupkou udělala dojem, jen ti netopýři se zase schovali.
Nakonec jsme se vydali vláčkem do Adamova. Ze dvou variant - kratší kopcovitější (rozhledna Alexandrovka) a delší rovinatější (huť Františka) zvítězila cesta menšího odporu, takže jsme se vydali kolem řeky k huti. Foto.
(piknik u staré huti aneb když mají hospody zavřeno)

0 Vzkazy: