úterý 23. srpna 2016

Dovolená v České Kanadě

První velká dovolená se třemi dětmi, ne na chatě a ne na závodech. Ačkoliv... na jeden orienťácký zážitek přeci jen došlo :-).
Penzion Lada na Blatu se dětem líbil, zvláště venkovní hřiště s trampolínou a mini-zoo s kozami, holoubky a mega-prasetem. Celkový dojem trochu kazil jen pan správce ve své kukani, který zvládl prokouřit celý penzion (naštěstí jsme byli přes den pryč a pokoj jsme měli až ve druhém patře, kam se dostal jen slabší závan). Také některé večeře byly hladovější, zvláště ty po návratu z celodenních cyklo-výletů. Děti pak srdnatě atakovaly mrazák s nanuky :-). Počasí nám nakonec přálo a hrozivá předpověď na některé dny nebyla až tak deštivá. Největší slejvák jsme operativně přečkali na nádraží v parním vláčku :-).
Na podrobnější fotodokumentaci z našich výletů se můžete podívat tady (pro zobrazení popisu fotky klikni vpravo nahoře na i = informace).
Pár vybraných ukázek:

Česká Kanada je poseta balvany nejrůznějších velikostí a tvarů (doplň :-)):

(ďáblova p...l)
(ďáblův ch...a)
(Graslova s..j)
Vrcholovky na rozhlednách bývají jedny z nejzajímavějších:
(U Jakuba)
(Kotlacke v Rakousku)
Hrady a bunkry jsou samozřejmě také lákavé:
(dobyli jsme Landštejn)
(posádka u Slavonic)
Koupání také nesmělo chybět:
(Hladový rybník u Matějovce)
Při zhoršeném počasí většinou vyrazíme za technikou:
(parním vlakem do Nové Bystřice)
(Veteran muzeum v Nové Bystřici)
 A nakonec nekonečné plantáže borůvek a vřesu...




1 Vzkaz:

Marta said...

Koukali jsme s manželem na internet na ubytování Pavlov a musíme říct, že se asi letos na Pálavu opravdu pojedeme podívat. Ono to bez těch turistů bude pravda krapet zvláštní, ale co bychom to byli za Čechy abychom si sami nějak nevystačili. Vždyť i vloni to nebylo zrovna extra zajímavé, ale stejně jsme si dovolenou užili jako nikdy předtím!