pondělí 10. října 2016

Závodní září

Po letním prázdninovém o-odpočinku jsme se s chutí vrhli do podzimní sezóny. Zážitky podporovalo i příjemné babě letní (někdy spíše horko letní) počasí, které vydrželo až do konce září (přesněji do kvalifikace mistrovství na klasice). Závody jsme vybírali především z hlediska dostupnosti a možnosti hlídání dětí.
Víceoblastní oblž u Protivanova. Terén pěkný, dětská trať uběhnutelná, výsledky uspokojivé, leč na bednu se dostaly jen děti :-).
Béčka v Nové Bošáci. Místo nekonečně dlouhé cesty na Áčka do Jablonce jsme raději zvolili výlet za hranice = na Slovensko. Komorní závody pod Lopeníkem připomínaly spíše menší oblž, nicméně vše splnilo atributy pro spokojenost velkých i malých: pěkný terén s citlivě postavenými tratěmi (nejhorší bylo dostat se na start a do zeleného napalmu se dostali jen chlapi), velkoryse zkracovatelná trať dětí, dětský závůdek na shromaždišti, párky, vyhlášení, ceny, spaní na chatě v Buchlovicích (jen Zuzanka marně vyhlížela strejdu Přemu, kterého už se nebojí :-)) . Drsné bylo na září netypicky úmorné vedro, před nímž jsme se schovávali v jabloňovém sadu. Na bednu se tentokrát dostala i Zdenča s Osinkem (v sobotu druzí, v neděli první) a babička, takže zásoby vyhlášené bošácké slivovice se budou v zimě hodit. No, dětem vydržel Brumík s bídou pět minut... Za celkové vítězství (součet časů obou dnů) se v hlavních kategoriích vyhrávaly putovní ceny: jelení paroh a kravský roh. Parohy naštěstí zůstaly v držení bratrů Slováků, vyhraný kravský roh se podařilo Zdenče vrátit zpět. Na rozhlednu na Lopeníku jsme nakonec nevylezli, zato jsme objevili jinou rozhlednu, z níž byl výhled na Lopeník jako na dlani. Foto.

(putovní jelení paroh a kravský roh; foto pořadatel)
Štafety u Velké Bíteše. Ostružinový napalm a sršni. Oběma jsme se naštěstí vyhnuli. Pršelo, místy lilo. Osinek úžasně rozběhl chlapskou štafetu na pátém místě, Zdenča v poklidu finišovala mladším veteránkám pro vítězství.
Sprint v Novém Lískovci. Rychlé a zajímavé tratě. Nečekaný výkon Zdenči v elitě - při absenci části špičky urvala páté místo. Zuzanka s babičkou bojovaly statečně mezi paneláky a dětskými hřišti za asistence Havíře s Miškou v kočárku. Nebyly ceny pro děti :-(. Ale řízky ano, dobré.
Oblž na Studnicích. Pořádali jsme. Vše dopadlo bez problémů. Počasí nezklamalo. Děti statečně závodily (Zuzanka s mámou, Vojtíšek s babičkou) motivovány hodnotnými cenami - plyšáky a perníčky. Zázemí na chatě Studnice bylo pohodové. Foto.
(opět jsme rozšířili zásoby plyše - pták, koník a spící Mišule)
Mistrovství na klasice v Pusté Rybné. Vrchol podzimní sezóny. Typicky vysočinský terén, leč netypicky rychlý (bažinky vyschly). Zázemí Pardubáci nepodcenili. Párky byly, o-školka s minizávodem taky. Nejvíc ale táhlo malování na obličej. Počasí v sobotu babě letní, ideální na pouštění draků, v neděli už podzimně uplakané. Starty obou závodů u dětského tábora s klasickými kadibudkami. Sobotní kvalifikace byla pekelně rychlá. Nezaváhali jsme a postoupili... Osinek spokojeně do B finále (prý by Áčko možná neuběhl), Zdenča do A finále, přičemž porazila budoucí mistryni i vícemistryni. Pravda, v sobotu do toho dala vše. Nedělní finále bylo více v zeleném a dělalo se více chyb. Osinek cíloval v Béčku na krásném sedmém místě. Zdenča česala smrčky na světlince už u první kontroly, pak ale běžela uspokojivě a konečné 16. místo je v rámci možností kvalitní výsledek. Nicméně děti se bedny přeci jen dočkaly, neboť babička (opět) vyhrála. O parník. Foto.
(i v dešti fandí celá rodina; foto Kade)

0 Vzkazy: