středa 17. ledna 2018

Povánoční ohlédnutí

Nový rok se nám už vesele rozběhl vpřed, tak je nejvyšší čas na krátké ohlédnutí za koncem toho minulého...
Začátek adventu nás zastihl jak v černé Ostravě, tak v bíle zasněženém Brně. Bílo ale tradičně dlouho nevydrželo :-(, ostatně obdobně jako při souboji světlé a temné strany síly :-). Foto z předvánočních aktivit zde.

(v Brně se můžete sklouznout pod koněm, v Ostravě zase svézt na velbloudu)

Lampiónový průvod jsme letos v rýmičkovém rozpoložení zasklili, tak jsme lampióny provětrali alespoň při čekání na Mikuláše a jeho doprovod. I letos přišel, tentokrát se silným týmem čítajícím jednoho anděla a dva čerty. Obavy tak byly na všech frontách, ale nakonec vše dopadlo dobře a zase budeme celý rok hodní :-). Foto od Kloudů zde.
(zářivé lampióny a úsměvy... před příchodem Mikuláše a čertů)

Tradiční předvánoční výlet do Laa se opět vydařil. Děti se náležitě odmočily: holčičky si vodu užívaly plnými doušky (jen tu slanou ne :-)) a Vojta se konečně pustil do průzkumu hlubin bez plovacích podpor.
Na Štědrý den jsme si tradičně zaběhli na Skalku (a pak i kousek dál na Babu) popřát si s brněnskými orienťáky. Vyhrál děda, který byl na místě srazu bezkonkurenčně první :-). Následně děti pomohly nazdobit stromeček a pak už se jen napjatě (a poskakovaně) čekalo, jestli si to ten Ježíšek letos nerozmyslí. Co myslíte? :-)... Foto.
 (je důležité mít pečlivý plán)
(uf, byl tady!)

Na Štěpána jsme si zajeli k tetě a strejdovi do Buchlovic a pak už hurá na Seč. Využili jsme poslední zbytky sněhu ke stavění sněhuláka (nebo spíše bahňáka?), bobování, sáňkování, ale i lyžování u Trhovky. Bohužel, na Silvestra už nebylo po sněhu ani památky a na Nový rok bylo počasí téměř jarní. Naštěstí tradiční Kocouří šifrovačku jsme ještě zvládli po umrzlých polích. A v okolí Bobrové se nám dařilo tak, že jsme konečně došli (ač potmě) do cíle. Foto ze Seče a z Kocouří procházky.
 (jedééém.... Zuzanka a Vojtíšek)
 (jedůůůů.... Miška a Zdenča)
(jarně-novoroční vrcholovka na Ohebu... všichni)

0 Vzkazy: