úterý 27. března 2018

Zamrzlé jaro

Opožděná zima zapříčinila silně mrazivé teploty i v počátku prvního jarního měsíce. My jsme se ale nedali ledovým počasím odradit, za kamna jsme nevlezli a raději vyrazili do přírody.
Nejprve nás Plech pozval na netradiční narozeninovou oslavu v pohybu - aneb každý jeho prožitý rok jsme oslavili uběhnutím jednoho kilometru. A tak jsme odjeli vlakem z KrPole do Říkonína a vydali se společenským klusem zpět do Brna, přičemž jsme navštívili několik zajímavých míst a vrcholů. Vyběhli jsme na Pasník, Výrovku, Sokolí a pod Trnůvku, kochali jsme se zamrzlou přehradou pod hradem Veveří. Výborný catering nám po cestě zajišťovala Marmi s Johankou, takže díky chlebu se sádlem, čokoládě a teplým i iontovým nápojům jsme místo původně plánované Veverské Bitýšky, resp. hradu Veveří nakonec doběhli až do Rozdrojovic. No a odtamtud už to bylo do KrPole téměř co by kamenem dohodil, takže nakonec jsme se přes Medlánecké letiště doplahočili až domů a úspěšně tak dokončili celou čtyřicítku. Foto.

(gratulanti na Výrovce nad Tišnovem; foto Plech)
Díky dlouhým mrazům také konečně zamrzla přehrada, a tak jsme vyrazili testovat kvalitu ledu na vlastních bruslích. Vyjeli jsme až k Veveří, aby mělo bruslení v azurovém počasí správnou kulisu. A nakonec jsme zavítali i na hrad samotný. Foto.
(bruselním vpřéééd)
Jarní sluníčko ale přeci jen už mělo sílu, a tak jsme se mu vydali naproti - na skalnatý hřeben Babího lomu. Na rozhledně sice bylo tradičně větrno, ale pohyb mezi skalkami děti pořádně rozehřál. Foto.
(vyhřátá vrcholovka)

0 Vzkazy: