středa 25. května 2022

Vzpomínky na zimu

Blíží se léto, tak je nejvyšší čas zavzpomínat, jaké to bylo v zimě... :-)

Jelikož covid zrušil tradiční vánoční trhy (nejen) v Brně, museli jsme si je vyrobit :-). Teda ne my, ale holčičky ve výtvarce. A stánky se jim moc povedly - viz foto.

(vánoční trhy v Brně)

Kupodivu už v prosinci napadl v Brně sníh... Jelikož v jihomoravské metropoli zpravidla nevydrží dlouho, je potřeba rychle vytáhnout vše, na čem se dá klouzat (foto). Kromě lopat a bobů jsme letos hojně užili i brusle (foto), sjezdky (foto) a dokonce i běžky (foto). Sportovně jsme se vyžili i při návštěvě olympijského festivalu (foto), kde děti otestovaly skeleton, čtyřbob (ve třech), brusle, snowboard, lyže a stupně vítězů. Jen na curling jsme se přes dlooouhou frontu nedostali. A že se dá v zimě běhat na sněhu i s mapou, jsme taktéž hojně zkoušeli (foto). Při závodech zimní ligy jsme navíc zužitkovali nácvik výstupu na bednu, neboť se děti v práci s mapou náramně zlepšily, a výsledky se tudíž začínají dostavovat.

(sníh v Brně překvapil i Tečku...)
(...rychle jsme vytáhli boby...)
(...brusle...)
(...sjezdky i snowboard...)
(...a běžky)
(a v olympijském parku jsme si vyzkoušeli i bob)

Vrcholem zimní lyžařské sezóny ovšem byly jarní prázdniny strávené poprvé na pořádných sjezdovkách v cizině, i když jen pár hodin od Brna. Azurové počasí nám přálo celou dobu, takže jsme si alpská panoramata v okolí Semmeringu a Stuhlecku náramně užili. Foto.

(lyžovali jsme na Semmeringu...)
(...sáňkovali jsme na Semmeringu...)
(...a kochali se panoramaty na Stuhlecku)

0 Vzkazy: