úterý 30. prosince 2008

8 dni kolem Torresek

Tak mame za sebou druhy trek - v narodnim parku Torres del Paine. Zvolili jsme delsi variantu Paine Circuit, ktera obchazi kolem masivu hlavnich vrcholu a neni tak turisticky vytizena jako kratsi "W".
Ochutnavka fotecek zde.
Par postrehu:

  • Pri nasem prijezdu bylo krasne, azuro. Ale vystup pod Torresky jsme bohuzel nezvladli, protoze jsme podcenili mapu a zastavil nas stometrove koryto potoka :-(. Druhy pokus na zaver treku jiz byl uspesny a vrcholky jsme videli vsechny (v odpolednim i rannim svetle). PS pro Stepiho: Kvuli mrakum v udoli si ale cervenou musime dobarvit ve Photoshopu :-).
  • Vanoce (Stedry den) jsme oslavili na refugiu Dickson, spolecne s partou sympatickych Americanu, takze spanelstinu jsme moc neprocvicili.
  • Vybornym zpestrenim jidelnicku bylo vanocni cukrovi od Kozaku. Nejprve jsme sice modrou krabicku proklinali, ze se s ni musime tahat, nicmene vydrzeli jsme az do svatku a cukrovi pak skutecne prislo k chuti - moc dekujeme!
  • Pocasi jsme meli stridave: bud prselo a fucelo, nebo parilo slunicko a fucelo. Vetrik pod 50 km/h nepocitame za vitr.
  • Velke stesti jsme meli pri prechodu nejkritictejsiho mista na treku, pasu Johna Gardnera (cca 1000 m.n.m.) - den po nasem pruchodu v nem napadlo pul metru snehu a nedalo se jim projit!
  • Celou dobu nas taky "pronasledovala" banda Izraelcu, kteri byli hrozne hlucni a neporadni.
  • Spanelstinu jsme nakonec uplatnili pri komunikaci se strazci v mensich refugiich.
  • Vsude kvetlo hodne peknych kytek, vcetne Chilske narodni. Taky byly na kerich ruzne lakave bobule, ale radeji jsme je ve vetsim mnozstvi nekonzumovali.

Silvestr oslavime tady v Punta Arenas (snad) vydatnym steakem.

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Moc zdravíme z Ostravy a už se těšíme na další seriál foto.
Úspěšně jsme absolvovali rodinnou oslavu Vánoc v tradičně netradičním termínu a teď už jen relaxujeme.Petřkovice jsou bílé (0,5 cm ) a zmrzlé a dlouhé procházky jsou nádherné - pořád je co objevovat.Příště nezapomeneme foťák ať vám připomeneme,jak vypadá česká zima.Ale už se moc těšíme na vaše exotické zážitky,takže si užívejte a pište. P + B