pátek 12. prosince 2008

Odlet!

Klikni pro zobrazení mapy!Tak snad přece jen odletíme... Ve středu večer jsme zjistili, že Alitalia "nezklamala" a zrušila některé lety. Smutné bylo, že nás o tom neinformovala, zjistili jsme to víceméně náhodou. Naštěstí se jednalo "jen" o kratší přelet Vídeň-Řím a po včerejším intenzivním telefonování se nám podařilo letenky přebukovat, takže v sobotu v 17:30 startujeme z předvánoční Vídně.
A kam se v Jižní Americe všude chystáme? Kdeže je ta Patagonie? (Klikni na mapu.)
Hlavním letem přistaneme přímo v hlavním městě Argentiny - v Buenos Aires. Budou-li větry opravdu dobré :-), přesuneme se na vnitrostátní letiště a ještě v neděli odletíme dále na jih do Ushuaii, což je v samém srdci Ohňové země (Tierra del Fuego). Tam strávíme první týden a snad uvidíme tučňáky v akci. Pak se budeme postupně přesouvat Patagonií na zpět sever - v podstatě kvůli zvýšení turistické atraktivity je Patagonií nazývána skoro celá jižní půlka Jižní Ameriky (Chile a Argentina). Přesný program necháváme až na místních podmínkách, hlavními tahouny jsou zatím chilské národní parky Torres del Paine a baňos v Puyehue. Závěr plánujeme v Bariloche (ARG), městě čokolády a v národním parku Nahuel Huapi.
A hlavně nás čeká nás pět týdnů dovolené.... paráda :-).

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Ahoj lidi, přeju vám, ať ten "výlet" dopadne bez sebemenších starostí, ať si ho užijete a hlavně ať máte co nejvíce zážitků do společného života. Lucka (Hranice)