pondělí 16. února 2009

Lyžovačka na Vysočině

V neděli jsme vyrazili na Vysočinu sondovat, jak vypadá sněhová situace a sjízdnost stop na SKI-Advanture (pořádá TBM s OSN příští neděli). Autem jsme se doklouzali až na Fryšavu, vzali si od Plecha mapu s kontrolami a vyrazili do lesa. Na polích totiž silně fučelo, takže bylo frišno a stopy zafoukané. V lese už bylo lépe a stopy prošlapané od turistů celkem kvalitní (pro rolbu stále není moc sněhu). Vzali jsme to výletním stylem přes Dráteničky a Malinskou skálu až na Devět skal, kde jsme si dali lehkou sváču. Cestou zpět jsme se podívali na Žákovu horu a Stříbrnou studánku (údajně pramen Svratky, psali na ceduli). Výlet to byl fajný, zakončený Fryšavským dlabancem na oběd :-).
Pár zimních obrázků zde.

2 Vzkazy:

Anonymní said...

Zdravíčko, koukám, že sněhu požehnaně. Už aby bylo jaro. :-( Dneska jsem vás dva probírala v dějepise. :-) Bavili jsme se o Hannibalovi a jeho přechodu hor, tak jsem si vzpomněla na vás a už to jelo. Byli jste 2 minuty středem zájmu u asi 26 lidí... Nejvíce je zajímalo, jestli jste nezmrzli. Tak jsem řekla, že ne.

Anonymní said...

Zdravíčko, koukám, že sněhu požehnaně. Už aby bylo jaro. :-( Dneska jsem vás dva probírala v dějepise. :-) Bavili jsme se o Hannibalovi a jeho přechodu hor, tak jsem si vzpomněla na vás a už to jelo. Byli jste 2 minuty středem zájmu u asi 26 lidí... Nejvíce je zajímalo, jestli jste nezmrzli. Tak jsem řekla, že ne. Lucka (Hranice)