pondělí 21. září 2009

MISTR klasik!

Když ho Radovan opět nevzal na MS, rozhodl se Osinek, že vyhraje alespoň české mistrovství na klasice... Drsný terén u Blanska a brutální tratě ze Zhustovy dílny mu jen nahrávaly do karet. Po sobotní kvalifikaci sice o výkonu pochyboval, neboť se mu podařilo vyrobit pár zbytečných chyb, nicméně se z nich správně poučil a v neděli vše zúročil ve svůj prospěch. Část tratě běžel (v poslední době téměř již tradičně) s Heppym, který se v cíli vyjádřil, že prý na cestách hrozně vyklusávali :-) (Osinka totiž (také tradičně) píchalo v boku, ale do kopce to pak vždy rozběhl). Binga tentokráte porazil o trochu více než před dvěmi lety ve Vizovicích a ještě se mezi ně vklínil Sosák, který vrchařským závěrem Osinka krutě stahoval (naštěstí pak udělal chybku).
Zdenča postoupila do finále na jistotu, ale pak očekávala těžký boj sama se sebou (přeci jen, na takovou klasiku už je potřeba trénovat, což se jí letos moc nevedlo). A taky že jo - síly stačily akorát na hodinu běhu, takže i přes podpůrný gelík to bylo od 18.kontroly trápení v závěsu za soupeřkami, které naštěstí před tím doběhla. Po diváckém úseku a následném krpálu je ještě sebrala mistryně Dana s Kamčou, takže do cíle dobíhal pěkný vláček, jemuž Zdenča hlídala zadní nárazník. Ale nakonec to ještě bylo 5.místo, což je dost překvapivé.
Mamce Pavle se podobně jako Osinkovi v sobotu nedařilo, nicméně v neděli už nenechala nikoho na pochybách, kdo dámám v D65 kraluje, a stejně jako Osinek si doběhla pro veteránský titul.
Štěpánka s Mišifkou hájili pozice v B-finále. Navíc Mišifka nabuzen enervit-bonbónkem se rozběhl tak mocně, že přepůlil čočku, a doběhl po hmatu... :-)
Havíř se vytáhl s luxusním bafuňářským křesílkem, zodpovědně fandil, fotil a organizoval ostatní fanoušky - od Kozáků a z Kuřimi totiž přijela silná sestava i s psíkem Bodiem.
Foto především od Havíře a Jiřinky najdete tady.

3 Vzkazy:

Anonymní said...

Gratuluji Osinkovi, Zdenči a Pavle.
V soutěži orientačněběžeckých rodin je sourodina Kozákovi-Staří v Česku a blízkém okolí zcela bez konkurence. I když pozor na Petrželovy - pocházejí z oder...
Improvizovaná rychlooslava se šampáňěm v Blansku ve sportovním prostředí zimního stadionu byla moc fajn. Jediný Body - si zapomněl objednat jídlo, protože ležel už v 16 hodin pod stolem !!!!!! Ale řešili to Bulgrovští z donesených zásob.

JKS

Anonymní said...

Ještě jednou gratuluju...
Díval jsem se na postupy na netu a jen tak pro zajímavost, porazil jsem tě na obou společných dlouhých postupech...:)

Miloš

Zdenka said...

To Miloš:
Jak řekl Osinek (podle něj zmateně) i do televize, není důležité vyhrát jednotlivé postupy, ale celkově - což se mu naštěstí povedlo.
Nicméně Ti taky patří velká gratulace, výborný výkon. I když Tvé vítězství mělo jeden kaz - nebylo pro Teslu :-).