pondělí 12. července 2010

Průzkum terénu

Letošní MS v Norsku jsme kvůli Vendelínovi vypustili. Příští rok je ale opět otevřený a terény v Juře na hranicích Francie a Švýcarska jsou pro orienťáky výzvou. Což potvrzuje skutečnost, že na pětidenních před šestnácti(!) lety tu Zdenča porazila nejen tehdejší hvězdu Regullu Hulliger, ale zejména teprve vycházející star Simone Niggli, tehdá ještě Luder :-).
Osinek zahájil přípravu ideální činností jemu vlastní - mapováním. Pravda, závodní prostor si zmapovat nemůže :-), ale další desítky kilometrů čtverečních pro tréninky a doprovodné závody nyní mapuje skupina českých mapařů, takže se k nim připojil. Strávil tak dva týdny v terénu podobném kříženci jižního Švédska a Slovinska, úžasně pestré směsici krasového lesa se skalkami, zarostlými závrty, kamennými zídkami, kvetoucími loukami a otravnými hovady. Zdenča využila výhodného spoje Brno-Ženeva a na pár (= 2) dní se do Francie taky podívala. Z přírody okolo vesničky Chapelle des Bois se čerpá energie jedna radost - více na fotečkách zde.

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Alpy jsou krásné, jezdili jsme v tom prostoru na kole - na švýcarské straně. A kopce pěkně udělané - něco pro Osinka.

Malá poznámka - máme na Seči úplně stejný klobouk, jako má Osinek na fotce. Otázka zní - čí je ten klobouk na Seči ? Mohu jej občas nosit ?
Dík.
jks