pondělí 19. července 2010

Botas aneb sv. Petr opět nezklamal

Tradiční prázdninové závody na Vysočině jsme si letos nenechali ujít. Spolu s dalšími cca 60 Tesláky jsme tvořili podstatnou část účastníků třídenních HSH Vysočina Cup (startovalo přes tisíc lidí). Kemp pod sjezdovkou ve Svratce byl také tradiční, čepované pivo z nového pivovaru Chotěboř bylo naopak netradiční. Ale ve třicítkovém parnu bodlo. Navíc Osinek vyběhl beernamentku na 12 piv v běhu po sjezdovce, takže pitný režim jsme měli na celý víkend zajištěn :-).
Závody byly (pro některé) lehce náročné, nicméně díky vysočinskému terénu s borůvkami fajné. O Mazyho mapě už by se dalo diskutovat a zvláště Osinek rozmapovaný z Francie měl hodně výhrad (vrstevnice byly místy hodně odfláklé). Ale do cíle jsme se dostali :-). Osinek v bleděmodrém trikotu vedoucího závodníka vyhrál elitní mužkou kategorii (i když si musel alespoň dvacetkrát natahovat padající "pyžamo"), Zdenča poklusem uhájila velkou bednu v Áčkách. Ostatní Tesláky bylo také vidět - kromě bohatě obsazených veteránských kategorií se prosadily i vyrůstající naděje a nebýt tradičního slejváku, určitě by do poslední etapy nastoupila i početná skupina HDRek. V sobotu odpoledne vyústil tropický hic v avizované přívalové deště a statečně lilo až do nedělního odpoledne, kdy se auta zuby, nehty a lany pokoušela opustit rozbahněnou louku v kempu.
Na sobotní odpoledne dojeli povzbuzovat i fanoušci ze Seče a ještě před bouří jsme stihli krátký výlet na Zkamenělý zámek. Na fotky od Jiřinky se můžete podívat tady.

0 Vzkazy: