sobota 15. září 2018

Léto cyklistické

Chceme-li se s dětmi podívat někam dál, musíme je vyvézt. Ač nejsme žádní velcí bikeři, pokud to jde, volíme kolo. Vojta už šlape sám (občas do kopce na gumě), Zuzanka také, ale pokud je to dál než do cukrárny v Řečkovicích (= skoro vždy), tak raději ještě na tyči, no a Miška... ta se veze u mámy v sedačce. Z čehož vyplývá, že takové výlety nebývají (fyzicky) úplně zadarmo :-).
Letos jsme tedy vyjeli navštívit:

Kukuřičné bludiště
Přes letiště do Bystrce to pěkně svištělo z kopce. V kukuřici jsme se naštěstí neztratili a našli skoro všechna schovaná písmenka, z nichž jsme vyluštili ekologicky zaměřenou tajenku. Výšlap zpět už šel trochu ztuha, ale zvládli jsme to všichni včetně babičky. Foto.

(neztratili jsme se)
Koupaliště ve Skaličce
Výživný výlet z Kuřimi s počátečním výšlapem na Zlobici. Dále jsme si zajeli až na Krkatou bábu, chráněný skalní útvar, kolem něhož měla vést zajímavým obchvatem Hitlerova dálnice. Dobrodružné bylo přejíždění asi pěti brodů (tam a pak zase zpátky). Na koupališti ve Skaličce pak byla ledová voda, studené pivo a teplé brouzdaliště pro holky. Díky Hubánkům za tip, doprovod a názornou ukázku ze života hmyzu na téma "včely a limonáda" :-). Foto.
(úvodní vrcholovka na Zlobici)
Lednicko-valtický areál
Skvělý sportovně-naučný výlet. Projeli jsme se na kole, poznali zajímavosti v okolí lednického zámku, zalezli si v lanovém parku u Břeclavi a pozorovali dravé ptáky. Navíc nás na kole doprovodila i babička, zatímco děda obdivoval krásy zámecké zahrady a minaretu. Foto.
(ve vlastním zámeckém parku se sice jezdit nesmí, ale jinak jsme projeli všechno)
No a pak jsme samozřejmě na kolech drandili i na Seči a v Chorvatsku, ale o tom se píše jinde.

0 Vzkazy: