pátek 14. září 2018

Léto naučné a poznávací

Naše letní aktivity můžeme rozdělit do několika tematických skupin: výletní, naučné, cyklistické, koupací, poznávací, lezecké, závodní, hledací (ovečky)... Často šlo samozřejmě o jejich kombinaci, jako třeba při pobytu na Seči, v Chorvatsku či v Buchlovicích.
Mezi zvídavé aktivity můžeme zařadit třeba:

Dinopark
ZOO a DinoPark ve Vyškově byl jasným trhákem. Děti byly nadšené. Miška se bála jen trochu, Zuzanka víc a Vojta si připravil seznam dinosaurů, které musí vidět. Foto.

(predátoři v kleci)
Permonium - Duhový svět
Letos jsme z areálu u Oslavan zvolili nově otevřený a ekologicky zaměřený Duhový svět. Děti si zahrály hru o osvobození víly Permínky. Nadšení bylo opět veliké, navíc se děti mohly vykoupat v černo-bílém jezírku. Foto.
(kdo si hraje, nezlobí)
Cosmos Discovery
Výstava o letech do vesmíru a vývoji raket, raketoplánů, družic, sond či vesmírných stanic byla zajímavá. Pravda, některé údaje bylo třeba brát s rezervou a našly se i zavádějící informace, ale pro děti to byla velkolepá podívaná, zvláště interaktivní prvky. Foto malých kosmonautů zde.
(setkání třech druhů... u rakety)
Punkevní jeskyně
Návštěvu podzemního systému s plavbou na lodičkách jsme si vyhlédli už při jednom z jarních cyklovýletů. Poté, co jsme Vojtíška ujistili, že tentokráte tam opravdu nepojedeme na kole, těšil se i on. Podzemí na děti hluboce zapůsobilo. Foto.
(je vám to jasné, jak to tam bylo krásné?)

0 Vzkazy: