pondělí 30. srpna 2021

Léto! Prázdniny! Pohoda!

Tak nám to léto rychle uteklo :-). Září je za dveřmi, nástup dětí do škol rovněž a počasí radikálně srazilo teploty. Takže je nejvyšší čas ohřát se vzpomínkami na letní radovánky...

Hrad Pernštejn

I letos se Vojta rozhodl pro účast na kung-fu soustředění v srdci Vysočiny, na Blatinách. Cestou tam jsme se zastavili na hradě Pernštejně, který patří k oblíbeným nejen u filmařů. Foto.

(pod hradem)

Eden neboli ráj u Bystřice nad Pernštejnem

Nedaleko od Pernštejna se nachází městečko Bystřice, kde jsme objevili krásný skanzen Eden, miniatury hradů a pohádkovou stezku. Navštívili jsme ho nejprve s Vojtou a následně i s holčičkami. Spokojení ale byli všichni :-). Foto.

(Vojta a zubr)
(holky a vodník)

Bohemia 5-days neboli pětidenní u Nové Boru

Zatímco si Vojta užíval tábora na Vysočině, s holčičkami jsme se vydali na opačný konec republiky, do úžasných pískovcových skal v okolí Nového Boru. Užili jsme si spoustu nejen mapových zážitků, kdy Zuzanka zvládla absolvovat všechny etapy samostatně, ale i výlety do skal, na rozhledny a samozřejmě koupání. Foto.

(závody...)
(...skály...)
(...a rozhledny)

Mars

Mezitím se v Brně objevil Mars... :-) Teda alespoň jeho věrný model. Tak jsme se na něj jeli podívat k brněnskému planetáriu.

Beskydské a valašské krpály

Jeden ze srpnových víkendů jsme zaměřili na objevování krás moravských kopců. V sobotu jsme zdolávali vrchol Radhošť - rodiče během z Rožnova, děti pěšky z Pusteven. Na děti zapůsobila především majestátní socha Radegasta a také keříky plné borůvek. Následně jsme se ještě vydali na Horní Bečvu vykoupat se v místní nádrži a rodiče zase zdolávali místní vrcholy. V neděli jsme se vypravili do Lukovečku na poslední etapu závodů Zlínský (š)krpál. Krpály naštěstí nebyly na valašské poměry závratné a všem se moc dařilo, především dětem. Vyhrála Zdenča, druhá místa vybojoval Vojta, Zuzanka a Osin, babička byla třetí a Miška také běžela moc pěkně. Pak jsme se zajeli vykoupat do Luhačovic a rodiče během zdolali vrchol Komonec. Foto.

(Radhošť...)
(...Radegast...)
(...výhledy...)
(...a vítězství)

Rumcajsovy míle

Na další prodloužený víkend jsme v plně naloženém autě vyrazili i s babičkou a dědou (jen kočoun zůstal doma) k Jičínu, kde jsme absolvovali moc pěkné třídenní závody v lese plném kamenů a skalek. Opět se nám dařilo. Babička, Zdenča i Osin vyhráli a Vojta se Zuzankou bojovali na svých tratích již zcela samostatně. Foto.

(vyhlídka ze zříceniny hradu Kumburk, jeden z víkendových cílů)

0 Vzkazy: