neděle 26. dubna 2009

Medailový víkend

Po Tiomile nás čekal první velký závod i na domácí scéně - mistrovství ČR na dlouhé trati. Pořádající oddíl z Chrasti, vysočinské terény v okolí Svratky a předběžné parametry tratí dávaly tušit, že závod přinese neobyčejné zážitky.
A tak se také stalo :-). Navíc slunečné počasí podtrhlo příjemný pocit ze sobotního dopoledne. První body z lesa donesla mamka Pavla přesvědčivým vítězstvím v D65 (časově by to stačilo i na D60!). Havíř zvolil raději oblastní závod, kde si došel pro bronz :-). Fotograf Zuza jistila druhou příčkou rodinné skóre v příchozích. Štěpánka startovala v mistrovské kategorii D18. Po několika exkurzech v okolních melioračkách si doběhla pro slušné 28. místo. Zdenča s Osinem bojovali v hlavních mistrovských kategoriích a) o přežití, b) doběhnutí, c) medaile, d) kdo bude dřív v cíli. Nakonec na celé čáře vyhrál Osin, který doběhl o kousek před Zdenčou a navíc porazil i Sosáka, takže je mistrem republiky! Zdenča kupodivu příliš nevytuhla (díky enervit gelíku). Navíc kličkovala mezi melioračkami jistěji než většina holek, takže ji porazila jenom Ivetka, a tudíž přidala k rodinnému kontu stříbrnou medaili. Fakt to nechápu :-).
Následovalo čekání, až Osinek odbude dopingovku, a pak hurá na Milovy na parádní nášup. Juj, to jsme si nadlábli těřichy.
Fotečky z havířovy dílny najdete zde a ještě něco od Štěpánky tady. Kdo by měl zájem o výsledky, tak zde.
A díky patří samozřejmě fanouškům ze Seče, kteří na nás věrně čekali v cíli.

0 Vzkazy: