neděle 3. května 2009

Na kole po starých náspech

Prodloužený víkend jsme po delší době strávili zase doma. Na prvního máje jsme neopomenuli najít alespoň jen zčásti odkvetlou třešeň - i když pro jistotu jsme za třešeň prohlásili i lípu, kaštan a akát. V sobotu jsme se věnovali pracovním restům (termíny jsou neúprosné) :-(.
V neděli už nám to nedalo a vyrazili jsme na dvou kolech do přírody. Osin objevil na mapě pozůstatky staré železnice Kuřim-Veverské Bitýška, tak o cíli vylo rozhodnuto. Vydali jsme se přes Medlánecké letiště a údolím kolem Baby do Jinačovic. Tam jsou také historické náspy - hitlerovy dálnice. Odtud jsme zamířili do Moravských Knínic, z nichž vede cyklostezka do Chudčic pro změnu po náspu bývalé železnice. V Chudčicích jsme lesem vyšlápli na traverzovku kolem Svratky a u hradu Veveří jsme se napojili na tradiční okruh kolem Prýglu (vyznačoval se hlavně tím, že se na něm motalo výletníků jak na Václaváku). Kolem Prýglu jsme svištěli rychle, takže jsme si pod hrází v Kníničkách dopřáli pauzu v cukrárně a tvarohového Míšu navrch. Cestou zpátky přes letiště Osin píchl, pak zjistil, že má děravou i rezervu, takže domů musel dojet potupně autobusem z Medlánek. Ale jinak se výlet vydařil, na což se můžete podívat zde :-).

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Zdravím, po nějaké době jsem se zase koukla k vám na stránky (termíny jsou fakt neúprosné a jakýkoli volný den = dohánění toho, co už mělo být), pěkné fotky, super výlet. ;-) Lucka (HRA)