neděle 24. května 2009

Srnčí na kopřivách

Uplynulý víkend byl (jak jinak) sportovní :-). Začal už v pátek odpoledne testováním na dráze v Hradci Králové. Osin se pokoušel pokořit reprezentační A-limit na 5 km (16:00). Původně chtěl zaběhnout alespoň limit B (16:25), ale to nevyšlo, jelikož si po úspěšné spolupráci s Heppim vyběhl Áčko za rovných 16:00! Zdenča sice málem přišla o hlasivky :-), ale vyplatilo se to.
Poté jsme se přesunuli do Moravské Třebové, kde nás čekaly tři náročné závody během dvou dní - sprint a dvoje štafety. Sobotní sprint byl nakonec celkem pěkný. Běželo se nejprve v lesoparku kolem hřbitova, pak se seběhlo po "Schodech mrtvých" do historického centra města, kde jsme se pomotali kolem náměstí a zámku. Některé momenty byly trochu drastické - střety s auty, závodníky či kostelní zdí. Ale přežili všichni. Zdenča zabodovala druhým místem (škoda pomalého doběhu, mohlo být vítězství - ale to bude tím nesplněným limitem :-)), babička Pavla také brala bednu, Osinek byl po dráze trochu vytuhlý, Štěpánka s Mišifkou se neztratili a havíř fotil.
Odpoledne jsme se přesunuli do rekreačního střediska Srnčí, kde probíhal závod štafet. Tesla postavila celou jednu mužskou štafetu, které Zdenča dělala kouče. Nicméně kvantita byla evidentně nahrazena kvalitou, takže sestava Mišifka - Zdenál - Osin vybojovala cenné sedmé místo! Více postřehů ve fotodokumentaci kouče a haviře zde.
V neděli se nikomu do lesa plného kopřiv a kopců moc nechtělo, ale závodní adrenalin utlumí cokoliv :-). Ještě před startem nás pobavil pořadatel s křovinořezem, kterým dělal prostor kolem divácké kontroly. A pak se zase trhalo v kopcích, napalmu, hustnících, srázcích... Tesla zvolila osvědčené pořadí a kluci se opět vyšvihli - tentokrát ještě o stupínek výš na šestou příčku! Paráda! A to i bez kouče, který se také podíval do lesa v sestavě maďarské reprezentace - aby Zdenča věděla, o čem se v cíli mluví :-). A aby si také mohla drbat kopřivami ošlehané nožičky :-).

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Gratulujeme,úkol překonej sám sebe jste splnili teď ještě vytrvat. Havíř