úterý 12. května 2009

V Buchlovicích na glvanech

Uplynulý prodloužený víkend jsme se konečně odprostili od pracovního shonu a v pátek po práci (rozuměj po drsných intervalech na tartanu kvůli vtipným repre limitům) vyrazili za Zuzou a Přemou na chatu u Buchlovic. Čekalo nás tradiční Štrajtovské pohostinství = spousta masíčka a domácího moku včetně ananasovice - vivat kompoty! Počasí celý víkend přálo, práci jsme se důmyslně vyhýbali pod záminkou tvrdých tréninků a výlety byly také parádní :-).
V sobotu po poledni jsme vyrazili přes občerstvení U trampa, kde jsme se nadlábli výbornou zelňačkou a tlačenkou, rovnou na Buchlov. Cestou jsme uhýbali motorkám, cyklistům a traktorům. Na hradě bylo spousta lidí, vedro a svatba s nadměrnou nevěstou. Zvolili jsme rychlonávštěvu příjemně chladné galerie (Zdenča a Zuza) a hladomorny (všichni). Tradiční trasou jsme zamířili na vedlejší kopeček ka kapli sv. Barbory a pak tradá dolů do Buchlovic. V zámecké zahradě měli ještě otevřeno, tak jsme podnikli výpad kolem Cyrila s Metodějem, rododendronů, azalek, zlatých dešťů a několika naparujících se pávů. Po odpočinku na Záložně jsme se doštrachali zpět na chatu, kde nám Zuza naservírovala šťouchané brambory a glvany. Každý jsme měli půlku glvanu. A jestli vám to není jasné, tak se podívejte na fotky :-).
V neděli jsme se rozhodli pro odpočinkový režim. Nejprve jsme se stavili na kafe v motorestu Samota (u hlavní silnice přes Chřiby), kde mají spoustu zajímavých vycpanin. Pak nás Přema zavedl na louku u obce Lísky, kde je jedno z největších nalezišť orchidejí na Moravě (nebo možná v celé ČR). Kytičky tam byly opravdu nádherné - no posuďte sami.

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Hlavně fotky kytiček potěšily. Já mám doma teď kvetoucí fialky. :-) Lucka (HRA)