neděle 7. března 2010

Boj s mrazem

Osinek bojoval v sobotu nejen s mrazem, ale také s větrem, lyžema, únavou a sedmdesáti kilometry při Krkonošské 70. Spolu s dalšími čtyřmi kosími bratry z Tesly, kteří se nezúčastnili hromadného zájezdu na švédský Vasák, dobojovali náročnou trať na slušném 43. místě z cca 120 týmů. Nicméně skromný trénink na golfáči v Jinačovicích se neukázal jako správný tah na krkonošskou branku, a tak se Osinek musel v kritický okamžik snížit k závěsu na gumicuku, který vpředu táhl ze Šumavy rozlyžovaný Zdenál. Zážitky nemusejí být vždy pěkné, stačí, když jsou silné... :-)
Mezitím se Zdenča s havířema probila mrazivým větrem na hrad Špilberk, kde se kochali neskutečným bohatstvím Inků. Je zajímavé, co všechno tito lidičkové zvládli vyrobit za zlata za pouhých 90 let své existence, než je smetli kořistní Španělé.
V neděli jsme již společně vyrazili na mrazivý čerstvý vzduch do přírody. Lákavé ranní sluníčko ale brzy zalezlo za mraky a v adamovském údolí mrzlo nekompromisně vše. Zahřáli jsme se až výstupem na Alexandrovku - nově zrekonstruovanou rozhlednu nad Adamovem. Sluníčko pak opět vylezlo, až jsme se vrátili zpět do Útěchova. Nicméně pro jistotu jsme se ještě rozmrazili čajem a výbornou cibulačkou.

1 Vzkaz:

Anonymní said...

Zdravíčko,

pěkný rozhled. ;-) Jen škoda, že trochu toho zlata mi neříká "paní". :-)

Lucka (HRA)