čtvrtek 29. října 2009

Štafetky v Třebíči

Co o volném svátečním dni? No určitě do přírody! A nejlépe s pohybem :-). Štafety dvojic v Třebíči k tomu úplně vybízely...
A tak jsme ve dvou týmech vyrazili - Janča G. se Zdenčou a Zdenál s Osinkem. Shromaždiště u DDMka v třebíčské části Týn se jmenovalo "Na Hrádku", což byl dost příznačný název, protože to bylo na kopci s pěknými výhledy po okolí. Specialitou arény, kterou den před námi opustil cirkus Berousek :-), byl divácký kruhový objezd, který závodníci museli absolvovat hned několikrát - ze startu, na průběhu a do cíle. No a jelikož každý běžel postupně tři různé okruhy, točila se všem hlava ještě večer :-). A to doleva, protože se na kruháči "točilo" po britsku zleva. Tratě byly celkem pěkné. Občas sice vymetaly nevděčná sídlištní zákoutí se smetišti (a střepy :-(...), ale našly se i skalky, rybníčky a jiné pěkné pasáže. Největším (technickým) úskalím bylo zvládnou nulování před každým okruhem, respektive vyčítání. To se nepovedlo Janče po jejím druhém okruhu, po němž musela řešit pořezanou ruku, a ve zmatku si místo vyčtení hned vynulovala čip. Takže i když pak Zdenča doběhla z posledního úseku na vedoucí pozici, štafeta byla nekompromisně disk :-(. Ale nebyly jsme samy.
Kluci to zvládli lépe a navíc se v jejich kategorii sešla větší konkurence, takže si nakonec Osinek na posledním úseku zasprintoval s Maldou a Kopajdou. Vyšel z toho velmi dobře, tj. druhý :-).
Moc se nám to líbilo. Navíc nám Klusy (hlavní policajt na kruháči) poradil výbornou pizzerku, takže jsme se po hodnotných výkonech i řádně nadlábli.
Fotodokumentace zde.

0 Vzkazy: