čtvrtek 5. listopadu 2009

Zakončení o-sezóny

Tradiční oddílový přebor Tesly se uskutečnil uplynulý víkend na Vysočině. Slibně se rozrůstající řady kosů (KOS = klub orientačních sportů) zaplnily prostory a chatky rekreačního střediska BVV u Zubří. Bylo nás tam i s malými dětmi skoro osmdesát!
V mrazivém sobotním dopoledni (naštěstí již bez sněhu) probíhal závod jednotlivců - kategorie byly rozděleny pouze na D a H (a DH12), přičemž veteránům byly dosažené časy přepočteny podle speciálních norských koeficientů rozhledňujících věk. Tratě natočené ve vysočinských bažinách měly rozumné parametry, takže jsme se v lese ani pořádně neohřáli (a to doslova, mrzlo až za ušima). Zdenče se podařilo vyběhnout titul přebornice, Osinek běžel taky výborně, ale nakonec se musel sklonit před Plechem, který šestikilometrovou trať prosvištěl za 32 minut. Podrobné výsledky najdete u kosů.
Odpoledne naštěstí vykouklo sluníčko, takže jsme se po skupinách vydali na výlety po okolí. Drželi jsme se raději na loukách, kde nebylo tak frišno jako v lese. Podzimní výhledy byly skvělé. Jukněte sem.
Před večeří měli nejmenší děti karneval masek, na němž se to hemžilo nejen kosy. Vyhlášeny byly všechny závodící děti - a že jich bylo! Po večeři následovalo i vyhlášení hlavních kategorií přeboru, krájení dortů a losování týmů na nedělní štafetky. Další zábava probíhala jako na tradičním oddíláči, a to i přes to, že došlo pivo :-(. Naštěstí měla paní v zásobě dostatek lahváčů, takže žízniví nežíznivěli dlouho. A nakonec došlo i na oblíbené scénky. Tentokrát však byla opravdu jen jedna - Junior a jeho parta. Ale byla vypečená :-).
Jasná noc proměnila trávník před chatkami v bílý koberec. Přesto to (téměř) nikoho neodradilo a na start štafetek se postavilo 15 týmů! Systém byl obdobný jako o Velikonocích na Čeřínku - začínala středně silná skupina (převážně ženy), pak malí (děti a veteráni) a nakonec borci. Běžely se postupně okruhy 2, 1 a 3 km a pak ještě jednou (každý okruh měl vždy variantu A a B a závodníci ji šli v jiném pořadí). Jako obvykle to byla velká zábava, furt se něco dělo a pořadí se přelívalo až do konce. O rivalitě mezi veterány na nejkratším úseku svědčí Žánova (H45) hláška při Dufínově (H65) odběhu: "Dýchněte mu někdo na brýle!" :-)) Závěrečné úseky borců opět přemíchaly pořadí, takže nakonec byl v cíli opět první Plech (Katka-Bětka-Plech) těsně před Osinkem (Claudio-Tomík-Osin). Zdenčina štafetka (Zdenča-Hela-Cvrček) skončila na velké bedně šestá. Více opět u kosů.
Vyhlášení po obědě provázely vynikající dorty, ale taky mlha. Naštěstí už jsme pobalili a vydali se na vlak domů.
Fotečky upocených účastníků přeboru i pěkná panoramata z výletu jsou zde :-).

2 Vzkazy:

Unknown said...

Kde jste proboha nabrali tolik členů :) Vy se nezdáte ;)

Zdenča said...

Tesla je početná stále, jen se v minulých letech více věnovala reprodukci než reprezentaci :-).